Nieuws

RECENTE FACEBOOKPOSTS

maart 23rd

We zijn klaar voor de drone van VTM.
Draag zorg voor jezelf en de anderen
... See MoreSee Less

View on Facebook

maart 23rd

Sportief talent op het GO atheneum: Ilana Hanssens uit 6LAWE reisde op 8 maart 2020 af naar Louvain-La-Neuve om het BK indoor te betwisten.
Ze werd er Belgisch Kampioen op de 400m bij de junioren meisjes. Ze haspelde de dubbele baanronde af in een nieuw persoonlijk record van 56.59. Knap gedaan, Ilana!
Een dikke proficiat van de ganse school voor deze unieke prestatie.
... See MoreSee Less

View on Facebook

maart 20th

📣 WARME OPROEP 👏

Vanmiddag om 12u mogen jullie allemaal even uit jullie kot om onze hulpverleners en medisch personeel een dikke merci te zeggen. De BV's in het filmpje hieronder leggen je graag uit hoe en wat. #mercivanuitmijnkot 💓
... See MoreSee Less

View on Facebook

maart 19th

De leerlingen van 4 Handel hebben zich van hun beste kant laten zien voor het Jieha! project.

De leerlingen hebben fair trade producten verkocht voor verschillende doelen nl. het Kinderkankerfonds, het Dierenasiel in Gent en Dyadis.
... See MoreSee Less

View on Facebook

maart 18th

View on Facebook

maart 13th

Hier vind je alle informatie over de maatregelen in het GO! atheneum Oudenaarde. Informatie wordt regelmatig geüpdatet

http://www.go-atheneumoudenaarde.be/coronavirus/
... See MoreSee Less

View on Facebook

maart 10th

We zijn er klaar voor!
Welkom op onze infoavond voor leerlingen die volgend schooljaar starten in het eerste middelbaar en hun ouders.
We starten om 19u tot 21u.
... See MoreSee Less

View on Facebook

maart 10th

“ Erasmus+ Week 1: 7 leerlingen van 7 Thuis- en bejaardenzorg zijn 14 dagen op stage in Naarden te Nederland in het kader van buitenlandse stage Erasmus+. De begeleiding gebeurt door A. Deckmyn en E. Cnudde.

Deze leerlingen zullen met hun begeleiders werken in de revalidatiezorg te Vivium Naarderheem.

Anja Brugman en Jolanda Gerretzen zullen als mentor de leerlingen opleiden op de afdelingen Bloemenbuurt, Naarderheem en Revalidatie waar cliënten met CVA, Parkinson, dementie , amputaties, ... revalideren.

Deze boeiende en leerrijke stage laat ons met een open vizier de verschillen in de zorg ervaren.
... See MoreSee Less

View on Facebook

maart 5th

View on Facebook

maart 4th

Wie denk jij dat zijn auto al eens gewassen mag worden?

Tag iemand die zijn auto nog moet wassen, deel dit bericht... en tot zaterdag! 🧽🚗
... See MoreSee Less

View on Facebook

maart 1st

We hebben de gewoonte om de dag voor de krokusvakantie op een alternatieve manier af te sluiten. Tijdens een themadag rond Oudenaarde werd voor elke klas uit de eerste graad een apart programma uitgewerkt. We sluiten deze boeiende dag af met warme chocolademelk en een verse koffiekoek.

De leerlingen uit het eerste jaar volgen - per klas - een wandeltocht door Oudenaarde volgens een uitgewerkt parcours, Ze ontdekken en vernemen meer over belangrijke gebouwen, verrassende monumenten en verborgen pareltjes.

De leerlingen uit het tweede jaar volgen per klas een andere programma. Een bezoek aan Aquafin, de brouwerij Liefmans en het Provinciaal Archeologisch Museum is voorzien. Een aantal groepen organiseren - in het kader van Actief Burgerschap - een spelnamiddag in de drie woonzorgcentra in Oudenaarde.
... See MoreSee Less

View on Facebook

februari 22nd

"De leerlingen in de campus Fortstraat en Bergstraat, kregen op de Dikketruiendag warme chocomelk aangeboden. Ze brachten massaal hun eigen mok mee. De andere dagen van de Dikketruien-week werkte iedereen enthousiast mee aan acties rond het thema van Dikketruiendag, namelijk biodiversiteit. Om de biodiversiteit te stimuleren waren er o.a. deze acties: gezonde vetbollen maken, voederflessen maken uit melkdozen en plastiek flessen, vogelhuisjes timmeren, ... Daarnaast werd ook de speelplaats van de 3e graad gepimpt, werden de leerlingen gestimuleerd om afval juist te sorteren en kregen alle leerlingen van de 1e graad een workshop van 15 min over biodiversiteit." ... See MoreSee Less

View on Facebook

februari 19th

Van vrijdag 14 tot en met 21 februari is er De Week Tegen Pesten. Ook op onze school willen we deze week niet ongemerkt laten voorbijgaan. We organiseren gedurende deze week een aantal acties voor de leerlingen uit de eerste graad met als doel het pestprobleem te helpen voorkomen en terugdringen. We proberen onze leerlingen inzichten en handvaten aan te reiken rond omgaan met (cyber)pesten en hopen hiermee pesten gedurende het schooljaar te voorkomen, aan te pakken en bespreekbaar te maken.

Alle leerlingen uit de eerste graad wonen de theatervoorstelling Stelling van A. van theaterhuis Uitgezonderd bij. In deze productie worden de gevolgen van digitaal pestgedrag zichtbaar. Pesten via sociale media, het zonder toestemming plaatsen van intieme of gemanipuleerde foto's op het internet, bedreigingen per sms .... zijn maar enkele voorbeelden van digitaal- of cyberpesten.

Tijdens de klasvergaderingen in het eerste jaar wordt in een open en veilige omgeving gepraat over pesten. We gaan samen op zoek naar een aantal tips tegen pesten.

In de lessen Actief Burgerschap wordt nog dieper ingegaan op de verschillende vormen van online pesten.
... See MoreSee Less

View on Facebook

februari 18th

STIP IT ... See MoreSee Less

View on Facebook

februari 17th

🔴 🔴
🔴 🔴
Kopiër en plak als je ook tegen pesten bent.
... See MoreSee Less

View on Facebook

februari 16th

Het was een drukke week voor de magazijnmedewerkers! Twee leveringen moesten gelost, gecontroleerd en uitgesorteerd worden. Ook de administratieve kant van beide leveringen stond op het to do-lijstje. ... See MoreSee Less

View on Facebook

januari 31st

Op maandag 20 januari kregen de leerlingen van 3 en 4 ASO, voor het keuzevak sport, een gastspreker op bezoek. Bart Verholen is een ervaren triatleet.
In zijn vrije tijd is hij ook aan de slag als sportverzorger bij Doltcini Women Cycling Team. De leerlingen van het keuzevak sport zijn aan het trainen om aan een mini-triatlon deel te nemen dit schooljaar, dit onder begeleiding van onze LO - leerkrachten Mevr. Vandeghinste en Mr. Audoor. De extra informatie omtrent het wedstrijdverloop, materiaalkeuze, voeding, ....was welkom voor onze leerlingen en ze kregen ook een antwoord op al hun vragen.

Hebben jullie ook nuttige triatlon - tips voor onze leerlingen? Deel ze met ons.
... See MoreSee Less

View on Facebook

januari 30th

Alle leerlingen uit de eerste graad maakten afvalgedichten in de stijl van Panamarenko. Vandaag is de start van de poëzieweek in Vlaanderen. Op het GO! atheneum Oudenaarde doet men elk jaar iets bijzonder voor gedichtendag. Het plotse overlijden van Panamarenko bracht de leerkrachten Nederlands op het idee om op deze manier een eerbetoon te geven aan deze kunstenaar. Hij was immers tegelijk uitvinder en dichter.De spectaculaire kunstwerken van Panamarenko brachten samen met het motto van de poëzieweek “De toekomst is nu” heel wat inspiratie.

We wilden de leerlingen op een ludieke en creatieve manier laten werken rond poëzie. Door ze met afval en met hun eigen gedichten aan de slag te laten gaan, spelen we in op hun leefwereld en is poëzie geen ver-van-mijn-bedshow.

De leerlingen schreven een gedicht over het klimaat en de toekomst en stelden dit visueel voor in de vorm van vliegende kunstwerken gemaakt van afval. Bomen met koala’s die in brand staan, vliegende vissen die afval verzamelen, gemuteerde schildpadden , enz….

Alle gedichten en kunstwerken werden opgehangen in visnetten in de gangen van het Atheneum.

“De zin van het bestaan is het vergaren van poëtische momenten.” (Panamarenko)
... See MoreSee Less

View on Facebook

januari 30th

View on Facebook

januari 30th

Ben je een cyberheld, dan:

- denk je na voor je wat deelt => wees cyber slim
- val je niet voor vals => wees cyber alert
- beveilig je je geheimen => wees cyber sterk
- weet je dat vriendelijk zijn cool is => wees cyber vriendelijk.

Tijdens een escape room spel ontdekten onze leerlingen uit het eerste jaar de belangrijkste eigenschappen en vaardigheden van een cyberheld.

Tegenwoordig is alles digitaal en zijn onze jongeren permanent online. Het internet is een informatiebron, maar ook een bron van vele valkuilen: cyberpesten, phishing, nepnieuws, privacy,... In de virtuele wereld waar alles mogelijk is, is het noodzakelijk om onze jongeren te informeren en te wijzen op eventuele gevaren.

Deze sessie rond mediawijsheid is het resultaat van een samenwerking tussen Bibliotheken Zonder Grenzen en Google met als doel jongeren bewuster te maken van het veilige en kritische gebruik van de huidige technologieën.
... See MoreSee Less

View on Facebook

januari 26th

Over exact een week, op gedichtendag, sluit de inzendtermijn van de poëziewedstrijd Jotie T'Hooft. Doen jullie ook mee ? Uiteraard, want je hebt niets te verliezen....Je kan geldprijzen tot 250 euro winnen, maar ook boekenbonnen en een publicatie in een poëziebundel.

Zich laten inspireren door de neoromantische stijl van deze dichter kan in het voordeel spelen, maar is zeker geen verplichting. De prijsuitreiking vindt plaats op 9 mei 2020, de verjaardag van Jotie T'Hooft.

Hoogtijd dus om een laatste kritische blik op je schrijfsel te werpen, te zien dat het goed is, en het door te sturen naar jotiepoezieprijs@gmail.com. Alle info op de flyer en op www.jotiepoezieprijs.be. Veel succes!
... See MoreSee Less

View on Facebook

januari 24th

Deze week kwam Raymonda Verdijck, afgevaardigd bestuurder van het GO! naar het GO! atheneum Oudenaarde met een uiteenzetting van het strategisch plan 2030. De directeurs van SGR21 en 24 gingen hiermee aan de slag. ... See MoreSee Less

View on Facebook

GA NAAR ONZE FACEBOOKPAGINA VOOR MEER NIEUWS

Speciale data:

INFOAVOND
dinsdag 10 maart 2020
Campus Fortstraat

OPEN DAG
zondag 26 april 2020
Campus Fortstraat

OPENSCHOOLAVOND
vrijdag 5 juni 2020
Campus Bergstraat