Nieuws

RECENTE FACEBOOKPOSTS

februari 22nd

"De leerlingen in de campus Fortstraat en Bergstraat, kregen op de Dikketruiendag warme chocomelk aangeboden. Ze brachten massaal hun eigen mok mee. De andere dagen van de Dikketruien-week werkte iedereen enthousiast mee aan acties rond het thema van Dikketruiendag, namelijk biodiversiteit. Om de biodiversiteit te stimuleren waren er o.a. deze acties: gezonde vetbollen maken, voederflessen maken uit melkdozen en plastiek flessen, vogelhuisjes timmeren, ... Daarnaast werd ook de speelplaats van de 3e graad gepimpt, werden de leerlingen gestimuleerd om afval juist te sorteren en kregen alle leerlingen van de 1e graad een workshop van 15 min over biodiversiteit." ... See MoreSee Less

View on Facebook

februari 19th

Van vrijdag 14 tot en met 21 februari is er De Week Tegen Pesten. Ook op onze school willen we deze week niet ongemerkt laten voorbijgaan. We organiseren gedurende deze week een aantal acties voor de leerlingen uit de eerste graad met als doel het pestprobleem te helpen voorkomen en terugdringen. We proberen onze leerlingen inzichten en handvaten aan te reiken rond omgaan met (cyber)pesten en hopen hiermee pesten gedurende het schooljaar te voorkomen, aan te pakken en bespreekbaar te maken.

Alle leerlingen uit de eerste graad wonen de theatervoorstelling Stelling van A. van theaterhuis Uitgezonderd bij. In deze productie worden de gevolgen van digitaal pestgedrag zichtbaar. Pesten via sociale media, het zonder toestemming plaatsen van intieme of gemanipuleerde foto's op het internet, bedreigingen per sms .... zijn maar enkele voorbeelden van digitaal- of cyberpesten.

Tijdens de klasvergaderingen in het eerste jaar wordt in een open en veilige omgeving gepraat over pesten. We gaan samen op zoek naar een aantal tips tegen pesten.

In de lessen Actief Burgerschap wordt nog dieper ingegaan op de verschillende vormen van online pesten.
... See MoreSee Less

View on Facebook

februari 18th

STIP IT ... See MoreSee Less

View on Facebook

februari 17th

šŸ”“ šŸ”“
šŸ”“ šŸ”“
Kopiƫr en plak als je ook tegen pesten bent.
... See MoreSee Less

View on Facebook

februari 16th

Het was een drukke week voor de magazijnmedewerkers! Twee leveringen moesten gelost, gecontroleerd en uitgesorteerd worden. Ook de administratieve kant van beide leveringen stond op het to do-lijstje. ... See MoreSee Less

View on Facebook

januari 31st

Op maandag 20 januari kregen de leerlingen van 3 en 4 ASO, voor het keuzevak sport, een gastspreker op bezoek. Bart Verholen is een ervaren triatleet.
In zijn vrije tijd is hij ook aan de slag als sportverzorger bij Doltcini Women Cycling Team. De leerlingen van het keuzevak sport zijn aan het trainen om aan een mini-triatlon deel te nemen dit schooljaar, dit onder begeleiding van onze LO - leerkrachten Mevr. Vandeghinste en Mr. Audoor. De extra informatie omtrent het wedstrijdverloop, materiaalkeuze, voeding, ....was welkom voor onze leerlingen en ze kregen ook een antwoord op al hun vragen.

Hebben jullie ook nuttige triatlon - tips voor onze leerlingen? Deel ze met ons.
... See MoreSee Less

View on Facebook

januari 30th

Alle leerlingen uit de eerste graad maakten afvalgedichten in de stijl van Panamarenko. Vandaag is de start van de poĆ«zieweek in Vlaanderen. Op het GO! atheneum Oudenaarde doet men elk jaar iets bijzonder voor gedichtendag. Het plotse overlijden van Panamarenko bracht de leerkrachten Nederlands op het idee om op deze manier een eerbetoon te geven aan deze kunstenaar. Hij was immers tegelijk uitvinder en dichter.De spectaculaire kunstwerken van Panamarenko brachten samen met het motto van de poĆ«zieweek ā€œDe toekomst is nuā€ heel wat inspiratie.

We wilden de leerlingen op een ludieke en creatieve manier laten werken rond poƫzie. Door ze met afval en met hun eigen gedichten aan de slag te laten gaan, spelen we in op hun leefwereld en is poƫzie geen ver-van-mijn-bedshow.

De leerlingen schreven een gedicht over het klimaat en de toekomst en stelden dit visueel voor in de vorm van vliegende kunstwerken gemaakt van afval. Bomen met koalaā€™s die in brand staan, vliegende vissen die afval verzamelen, gemuteerde schildpadden , enzā€¦.

Alle gedichten en kunstwerken werden opgehangen in visnetten in de gangen van het Atheneum.

ā€œDe zin van het bestaan is het vergaren van poĆ«tische momenten.ā€ (Panamarenko)
... See MoreSee Less

View on Facebook

januari 30th

View on Facebook

januari 30th

Ben je een cyberheld, dan:

- denk je na voor je wat deelt => wees cyber slim
- val je niet voor vals => wees cyber alert
- beveilig je je geheimen => wees cyber sterk
- weet je dat vriendelijk zijn cool is => wees cyber vriendelijk.

Tijdens een escape room spel ontdekten onze leerlingen uit het eerste jaar de belangrijkste eigenschappen en vaardigheden van een cyberheld.

Tegenwoordig is alles digitaal en zijn onze jongeren permanent online. Het internet is een informatiebron, maar ook een bron van vele valkuilen: cyberpesten, phishing, nepnieuws, privacy,... In de virtuele wereld waar alles mogelijk is, is het noodzakelijk om onze jongeren te informeren en te wijzen op eventuele gevaren.

Deze sessie rond mediawijsheid is het resultaat van een samenwerking tussen Bibliotheken Zonder Grenzen en Google met als doel jongeren bewuster te maken van het veilige en kritische gebruik van de huidige technologieƫn.
... See MoreSee Less

View on Facebook

januari 26th

Over exact een week, op gedichtendag, sluit de inzendtermijn van de poƫziewedstrijd Jotie T'Hooft. Doen jullie ook mee ? Uiteraard, want je hebt niets te verliezen....Je kan geldprijzen tot 250 euro winnen, maar ook boekenbonnen en een publicatie in een poƫziebundel.

Zich laten inspireren door de neoromantische stijl van deze dichter kan in het voordeel spelen, maar is zeker geen verplichting. De prijsuitreiking vindt plaats op 9 mei 2020, de verjaardag van Jotie T'Hooft.

Hoogtijd dus om een laatste kritische blik op je schrijfsel te werpen, te zien dat het goed is, en het door te sturen naar jotiepoezieprijs@gmail.com. Alle info op de flyer en op www.jotiepoezieprijs.be. Veel succes!
... See MoreSee Less

View on Facebook

januari 24th

Deze week kwam Raymonda Verdijck, afgevaardigd bestuurder van het GO! naar het GO! atheneum Oudenaarde met een uiteenzetting van het strategisch plan 2030. De directeurs van SGR21 en 24 gingen hiermee aan de slag. ... See MoreSee Less

View on Facebook

januari 16th

Tijdens de openklasdagen moesten de leerlingen van het 6e leerjaar verschillende codes kraken door middel van proeven om de regelstaaf te vinden. Deze regelstaaf was nodig om de kernreactor van Doel te laten afkoelen, want deze stond op ontploffen als de leerlingen binnen kwamen. Samen met de leerlingen van 3STWE brachten zij deze taak tot een goed einde! ... See MoreSee Less

View on Facebook

januari 12th

De overgang naar het eerste middelbaar is best wel spannend en nieuw. Vanaf maandag 13 januari ontvangen wij tijdens 12 openklasdagen heel wat jongeren die volgend jaar de overstap maken naar het eerste jaar van het secundair onderwijs. Wij verwelkomen 291 jongeren uit 16 klassen van 13 verschillende scholen. Het schoolteam kijkt ernaar uit om ons studieaanbod voor te stellen en hen te laten kennismaken met onze school. Wij zijn er zeker van dat het een boeiende dag wordt.

Er zijn ook nog andere momenten waarop jongeren en hun ouders/voogd meer informatie kunnen vernemen over onze school. Wij nodigen jullie graag uit op onderstaande infomomenten.

Inschrijven voor het schooljaar 2020-2021 kan vanaf maandag 2 maart. Maak hiervoor eerst een afspraak via hallo@go-ao.be of 055 31 11 34.

- dinsdag 10 maart, campus Fortstraat, 19-21u

Infoavond voor jongeren die willen starten in het eerste jaar en hun ouders.

- zondag 26 april, campus Fortstraat, 11-17u

Workshops, rondleidingen en infomomenten voor de overstap naar een volgende graad.

- vrijdag 5 juni, campus Bergstraat, 16-20u

Voorstelling projecten, bezoek aan atelier & leerlingen aan het werk en uitreiking SODA-attesten.
... See MoreSee Less

View on Facebook
GO atheneum Oudenaarde heeft een link gedeeld.
GO atheneum Oudenaarde

december 31st

GO! wenskaart 2020 ... See MoreSee Less

View on Facebook

december 24th

View on Facebook

december 16th

View on Facebook

december 14th

Je kan ons vinden bij chalet nr. 30 #MakeAWish ... See MoreSee Less

View on Facebook

december 13th

Je kan ons dit weekend vinden op de kerstmarkt. ... See MoreSee Less

View on Facebook

december 12th

Op vrijdag 8 november namen de leerlingen van het keuzevak Informatica deel aan de Brebas-wedstrijd.

ā€œDe Bebras-wedstrijd heeft als doel de deelnemers warm te maken voor de informatica in het bijzonder en het computationeel en probleemoplossend denken in het algemeen. Deze wedstrijd, hoofdzakelijk bedoeld voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs, gaat door in de scholen zelf, tijdens een week ergens in de herfst. De Bebras-wedstrijd is een internationale wedstrijd die ondertussen reeds wordt georganiseerd in meer dan 60 landen over gans de wereld.ā€ https://www.bebras.be/nl/home

Een applausje voor de top 3 van onze school:

Eerste plaats: Moreels Lennert (4WETE)
Een gedeelde tweede plaats: Gantulga Anar (3WETE) en Goi Di-Angelo (4WETE)
... See MoreSee Less

View on Facebook

december 7th

Tijdens de pauze hebben de leerlingen van het 1ste jaar, keuzevak ondernemen terug een Warme middag georganiseerd voor de Warmste Week.

Met de verkoop van snoepzakjes en popcorn maakten ze maar liefst 300,00euro winst voor Het Kinderkankerfonds.

Zo was hun eerste ervaring met 'ondernemen' alvast een succes!
... See MoreSee Less

View on Facebook

december 6th

De sint en zijn 3 pieten kwamen langs vandaag om onze leerlingen te verwennen met chocolade. ... See MoreSee Less

View on Facebook

december 3rd

Het 2e jaar keuzevak sociale vorming en zorg hebben hun laatste kookles van het eerste semester achter de rug. Ze leerden hapjes maken voor de komende feestdagen. ... See MoreSee Less

View on Facebook
GO atheneum Oudenaarde heeft 37 nieuwe foto's toegevoegd.
GO atheneum Oudenaarde

december 2nd

In het kader van de lessen aardrijkskunde gingen de leerlingen van mr. Van de Populiere en mevr. Devos geocachen in het park Liedts. Zo leerden ze werken met een GPS en coƶrdinaten. ... See MoreSee Less

View on Facebook

GA NAAR ONZE FACEBOOKPAGINA VOOR MEER NIEUWS

Speciale data:

INFOAVOND
dinsdag 10 maart 2020
Campus Fortstraat

OPEN DAG
zondag 26 april 2020
Campus Fortstraat

OPENSCHOOLAVOND
vrijdag 5 juni 2020
Campus Bergstraat